Jag använder numera Dermalize Pro som är en skyddande tatueringsfilm.
Den agerar som ett andra hudlager för att skydda tatueringssåret från bakterier och samtidigt permeabel vilket tillåter huden att andas. Filmen hjälper huden att läka naturligt från insidan och ut genom att låsa in kroppens naturliga vätskor och enzymer vilket resulterar i en bättre läkt tatuering.
Sitter den på bra och är väl försluten rekommenderar jag att du har den på i minst 48 timmar och max 4 dygn.
Om plasten börjat rulla av/släppa tidigare än rekommenderad tid så är huden exponerad och bättre att du tar av den tidigare så du kan komma åt att tvätta ordentligt.

När den tas  av tvätta rent ordentligt, lufttorka/badda torr och smörj enligt rekommendation.
Ibland sitter den mycket ordentligt på och gör lite ont att ta av. Mitt råd är då att öppna en liten flik och sedan spola ljummet/varmt vatten bakom så du bitvis lättare kan lyfta/rulla av den från huden

Om du istället får vanlig plastfolie
Väljer du själv att istället få vanlig plastfolie rekommenderar jag att den ska sitta på max 2-3 timmar. För plastfolie andas inte och bör därför inte sitta på alltför många timmar.
Någon extra timme skadar inte om det är så att du kanske är iväg någonstans och det då är bättre att vänta.

När du tar av plasten kommer det vara kladdigt från blod/vätska och salva. Tvätta av ordentligt under varmt vatten för att få bort alla rester, lufttorka eller badda torr och smörj efteråt med rekommenderad salva

Vad du än gör så PLASTA INTE IN den med plastfolie igen!!
Den andas som sagt inte utan riskerar istället att ge dig svamp och/eller infektion! Under plasten blir det varmt och fuktigt så bakterier kan frodas. Den får ej heller då någon luft så att skorpbildningen kan börjas.