Den enda bedövningskräm jag godkänner att man använder hos mig är ”No Pain” (https://nopaincream.com/se)

Den är OK att tatuera på och testad på några kunder.

Har du smort in dig med annan (ex. Embla) kan det bli att jag måste avbryta sittningen då erfarenheten av Embla är att den förändrar hudens yta för mycket och gör det svårt att få in färgen.

Min rekommendation är dock att köra utan bedövningskräm – för även om tanken om smärtfri tatuering är trevlig så är det inte enbart positivt.

Det som kan ske är att de signaler kroppen vill ge även de blir avtrubbade. Har någon ex. en pågående infektion är man mer smärtkänslig, kan få frossa tidigt mm. Det är bra så man kan avbryta eftersom kroppen säger till att något inte står rätt till. Har man däremot massor av bedövningskräm med en pågående infektion säger inte kroppen ifrån och vi kör på som vanligt. När effekten sedan avtar  har kroppen både en infektion och en stor tatuering att försöka läka. Risken är sämre läkning, att infektionen blir än värre i kroppen vilket kan ge hög feber och ett sämre sjukdomstillstånd än om man avbrutit i tid.

Du klarar mer än du tror och smärtan är övergående. Så min rekommendation är att  bara ta bedövningskräm om du känner att det är ett absolut måste. .