Här hittar du svar på de vanligaste frågor jag brukar få samt lite allmän information om priser m.m.
1) Inför bokad tatuering
Undvik sol!
Du ska undvika sol på den del (och direkt område runt om) som ska tatueras minst 2 veckor innan sittning.
Får du lätt färg så helst längre tid så solbrännan hinner lägga sig. För det kan vara riktigt jobbigt att tatuera på solskadad hud (jo, den är solskadad även om du använt solskyddskräm) då den blir mer irriterad, röd, svullnar och kan blöda mer. I värsta fall kan det bli att din sittning får avbrytas – så för att undvika att det händer så ta som sagt och håll dig borta från all form av solning. Har du råkat boka in solsemester någon vecka innan så hör av dig så vi istället kan boka om din sittning.
Ta bort hår
Har du mycket hår på den plats som ska tatueras blir jag glad om du fått bort det mesta själv innan du kommer – på så sätt blir din hud mindre irriterad plus det blir dessutom mer tid över till själva tatuerandet
Ska du raka så gör det kvällen innan sittning. Rakning är dock det som irriterar huden mest så har du känslig hud och lätt får irriterad/”prickig” hud efter rakning så kan det vara bättre att istället göra något av följande alternativ:
– Epilering/Vaxning. Gör det en vecka innan sittning. Absolut senast 5 dagar innan.
– Hårborttagningskräm. Kan du göra 1-2 dagar innan sittning.
Mjuka upp huden
Färg går betydligt lättare in och huden blir mindre irriterad om din hud inte är torr.
Så om du inte redan gör det så ta och smörj in huden (på den plats som ska tatueras) 1-2 ggr per dag med mjukgörande hudkräm (använd gärna parfymfri för att skona huden). Börja gärna en vecka innan sittning. Har du ex. väldigt torra partier på hud så kör också lite exfoliering av hud med ex. skrubbhandske eller skrubbkräm i duschen eller bara torr frottéhandduk på torr hud. (obs har du vaxat/epilerat bort hår så kör inte exfoliering precis dagarna efteråt)
Att sitta långa pass och bli tatuerad tar på krafterna. Att vara utvilad och ätit bra är därför att rekommendera innan du ska slå dig ner och bli tatuerad.
Och framförallt ska du vara frisk. Lite snuva gör inget men du ska inte ha feber, hosta eller influensaliknande symptom utan ditt allmäntillstånd vara att du känner dig frisk.
Har du ex. kräksjuka barn hemma är jag också tacksam om du bokar om din tid.
För längre pass är det bra att ta med sig något att dricka och något som snabbt får upp blodsockret i kroppen och ger lätt mättnad som ex. frukt, proteinbar, drickyoghurt, choklad eller en smörgås.
Kaffe, te, varm choklad & vatten finns redan i studion.
Ha på dig oömma kläder som du inte är rädd om och som känns bekväma att sitta eller ligga i en längre stund. Svarta kläder är att föredra.
Det är viktigt att innan sittning ange om du tar någon medicin som kan påverka antingen hur du reagerar vid tatuering eller hur din hud klarar av att läka.
Ett sådant exempel är om du tar blodförtunnande medicin.
Har haft flera kunder som går på blodförtunnande medicin och det brukar inte vara ett problem såvida man är rätt inställd på den.
I något fall har dock tatueringssessionen fått avbrytas för att det ej slutade blöda.
En del väljer att inte ta sin medicin några dagar innan sittning för att minska den risken men det bör endast göras efter att ha rådgjort med sin läkare.
Är du osäker på en tatuering skulle kunna påverka någon sjukdom du har eller någon medicinering, rådgör då gärna med din läkare/vården innan du tatuerar dig.
Ja, men max en person. Annars blir det bara stressande för både dig och mig 😉
Det ska vara en person som ger dig stöd och får dig att känna dig avslappnad och som heller inte ska ha massor av åsikter angående tatueringen du skaffar och dess placering – för det är något som är mellan dig som kund och mig som tatuerare.
Har alltför ofta varit med om att en medföljande partner ska inflika och tycka till alltför påstridigt och då kommer jag – som jag gjort förr – be personen sätta sig ner och vara tyst.
Tatueringen är din och ingen annans. Det är du som ska bära den för resten av ditt liv. Inte mormor, förälder, partner eller polare. Därför är det så viktigt att beslutet du tar är förankrat i dig själv och att det är dig jag för dialogen med om tatueringens utseende och placering.
Du får gärna ha med ditt barn så länge du själv vet att hen snällt kommer sitta i soffan och spela på sin ipad, läsa tidningar, rita eller sova lugnt i sin barnvagn etc (observera att du måste ha hjulskydd att ta på vagnens hjul om du vill kunna rulla in den i studion).
Hör av dig! Ring mig på det nummer som står i ditt bekräftelsemail.
Ibland är bussen försenad eller det blev stopp i trafiken, eller kanske du inte hittar. Sådant händer. Hör bara av dig så jag vet att du är på väg.
För har jag inte hört av dig inom 30 minuter – och jag inte fått tag i dig (för jag kommer efter 10 min försöka få tag i dig) från din bokade starttid räknas det som ”no show”.
Vid ”no show” kommer jag förutom att försöka hitta ny kund bli ganska purken på dig då jag förberett och lagt denna dag till dig och kan vara svårt för mig att hitta någon ny med så kort varsel. Det är alltid bättre att höra av sig oberoende vad.
Vid ”no show” går depositionen förlorad.
Den enda bedövningskräm jag godkänner att man använder hos mig är ”No Pain” (https://nopaincream.com/se)
Den är OK att tatuera på och testad på några kunder.
Har du smort in dig med annan (ex. Embla) kan det bli att jag måste avbryta sittningen då erfarenheten av Embla är att den förändrar hudens yta för mycket och gör det svårt att få in färgen.
Min rekommendation är dock att köra utan bedövningskräm – för även om tanken om smärtfri tatuering är trevlig så är det inte enbart positivt.
Det som kan ske är att de signaler kroppen vill ge även de blir avtrubbade. Har någon ex. en pågående infektion är man mer smärtkänslig, kan få frossa tidigt mm. Det är bra så man kan avbryta eftersom kroppen säger till att något inte står rätt till. Har man däremot massor av bedövningskräm med en pågående infektion säger inte kroppen ifrån och vi kör på som vanligt. När effekten sedan avtar har kroppen både en infektion och en stor tatuering att försöka läka. Risken är sämre läkning, att infektionen blir än värre i kroppen vilket kan ge hög feber och ett sämre sjukdomstillstånd än om man avbrutit i tid.
Du klarar mer än du tror och smärtan är övergående. Så min rekommendation är att bara ta bedövningskräm om du känner att det är ett absolut måste. .
Att sola innebär en påfrestning på huden. Den blir känsligare och därför svårare att tatuera på då den blöder lättare, reagerar mer, blir rödare, svullnar lättare mm. Så därför ska det område du ska tatuera inte vara i direkt sol MINST 2 veckor innan sittning.
Detta gäller även om du använder solskyddsfaktor.
Har du dessutom lätt att få färg får du räkna med att du får sämre kontraster, skärpa och lyster i tatuering ju mer solbränd du blivit.
Efter tatuering ska du vänta utsätta den för sol tills den är färdigläkt och därefter se till att skydda den med hög solskyddsfaktor. Vill du behålla färgerna är det än bättre att hålla tatueringen i skuggan ;-). Färgtatueringar förändras mest av sol om man inte är rädd om dem och tänk på att du fortfarande blir solbränd under tatueringen så färgerna förändras och blandas med din hudton.
2) Skötselråd
Jag använder numera Dermalize Pro som är en skyddande tatueringsfilm.
Den agerar som ett andra hudlager för att skydda tatueringssåret från bakterier och samtidigt permeabel vilket tillåter huden att andas. Filmen hjälper huden att läka naturligt från insidan och ut genom att låsa in kroppens naturliga vätskor och enzymer vilket resulterar i en bättre läkt tatuering.
Sitter den på bra och är väl försluten rekommenderar jag att du har den på i minst 48 timmar och max 4 dygn.
Om plasten börjat rulla av/släppa tidigare än rekommenderad tid så är huden exponerad och bättre att du tar av den tidigare så du kan komma åt att tvätta ordentligt.
När den tas av tvätta rent ordentligt, lufttorka/badda torr och smörj enligt rekommendation.
Ibland sitter den mycket ordentligt på och gör lite ont att ta av. Mitt råd är då att öppna en liten flik och sedan spola ljummet/varmt vatten bakom så du bitvis lättare kan lyfta/rulla av den från huden
Om du istället får vanlig plastfolie
Väljer du själv att istället få vanlig plastfolie rekommenderar jag att den ska sitta på max 2-3 timmar. För plastfolie andas inte och bör därför inte sitta på alltför många timmar.
Någon extra timme skadar inte om det är så att du kanske är iväg någonstans och det då är bättre att vänta.
När du tar av plasten kommer det vara kladdigt från blod/vätska och salva. Tvätta av ordentligt under varmt vatten för att få bort alla rester, lufttorka eller badda torr och smörj efteråt med rekommenderad salva
Vad du än gör så PLASTA INTE IN den med plastfolie igen!!
Den andas som sagt inte utan riskerar istället att ge dig svamp och/eller infektion! Under plasten blir det varmt och fuktigt så bakterier kan frodas. Den får ej heller då någon luft så att skorpbildningen kan börjas.
Med den kräm som jag rekommenderar – Ink-Eeze ”Green Glide” Tattoo Oinment – räcker det oftast att smörja två gånger om dagen. Morgon och kväll. Vid behov, om den känns väldigt torr, så kan du smörja en extra gång mitt på dagen.
Med andra krämer kan det vara oftare som behövs. Du får känna dig fram och utgå ifrån hur din tatuering känns.
Oberoende vilken kräm du använder ska du tänka på att smörja in den ordentligt. Låt det inte ligga en tjock hinna över hela utan arbeta in den ordentligt i huden. Låt den dessutom torka lite emellanåt så du inte överdriver smörjandet. Det ska dock inte gå så långt emellan att det bildas hårda skorpor.
OBS! Om tatueringen vätskar sig och inte ”torkar” så hoppa över smörjandet i 1-2 dagar på den plats det vätskar sig så att huden får en chans att sluta sig. Ta bara och tvätta rent enligt eftervårdsinstruktionen och badda gärna med klorhexidin för att rengöra lite extra. När du fått en skorpbildning kan du försiktigt börja smörja igen.
Jag rekommenderar bl.a. Ink-Eeze ”Green Glide” Tattoo Ointment
Den är vårdande, lugnande, behåller mjukhet och fuktighet länge och skyndar på läkningsprocessen. En kräm som alla mina kunder tycker är helt fantastisk. Många av mina kunder har också sagt att de knappt får några skorpor när de använder denna kräm.
Krämerna som Biotat utvecklat är också några jag verkligen rekommenderar och börjat använda alltmer när jag jobbar då de innehåller naturligt bedövande ingredienser.
Skulle man dock ha problem med krämen och få röda utslag (kan ske om man är känslig mot petroleumbaserade produkter) så är ex. Bepanthen (finns på apoteket) ett bra alternativ. Den är dock tjock och trög i konsistensen och inte så skön att smörja med om man är lite öm.
Om tatueringen vätskar sig rekommenderar jag dock att inte smörja alls ett tag och låta den ”torka upp”. Fokusera på att tvätta och hålla den ren och när den slutat vätska sig kan du börja smörja igen. Tänk alltid på att smörja med lite kräm i taget och jobba in krämen på djupet. Så inga stora klickar som lämnar ett lager med kräm.
Vad ska jag INTE använda?!
Du ska absolut inte använda ren vaselin, olja eller parfymerade kroppslotioner under tiden din tatuering läker!
Ja, när det passerat cirka två veckor!
Gör du det tidigare riskerar du förstöra din tatueringen. Dessutom gör det gruvligt ont att sitta i solen med sin nya tatuering.
Så inget sol och bad (inte ens i egna badkaret) under helst två veckor efter att du tatuerats.
När det gäller solning efter dessa två veckor är mitt råd följande:
Solen bleker tatueringar. Både de i Black &Gray och i färg.
Har du en tatuering i färg kommer det dessutom förändra färgen. För din hud får färg UNDER tatueringen. Så har du ex. en snygg fräsch och ljus färg i ditt motiv blir den efter solning ”brun-dassig” och kommer se mer skitig/grumlig ut än fräsch.
Och denna rekommendation ger jag alla – oberoende hur ljus/mörk hy man har.
Vill du behålla din nya fina tatuering är rekommendationen att använda MINST 30+ solskyddsfaktor på dina tatueringar. Gärna vattenfasta varianter för barn som ligger på +50 på själva tatueringarna. Särskilt på de platser som är mycket utsatta (armar, axlar och rygg) är den högsta faktorn rekommenderad.
Annars funkar det också med tunn långärmad skjorta/tunika, parasoll m.m. 😉
Solar du solarium? Ja, det blir lite mer komplicerat eftersom man inte ska använda solskyddsfaktor där.
För egen del har jag dragit på en nylonstrumpa på armen de få ggr jag solat solarium för att hålla färgerna intakta. En annan kund som tvunget och gärna ville sola men ändå skona sin tatuering fick rådet att klippa ut en mall som precis täcker tatueringen och tejpa/klistra på den.
Nej!
Och det beror på att du utsätter kroppen för påfrestningar som inte tillåter tatueringen att läka ifred. Höjer även risken för infektion avsevärt.
Under tiden den läker är tatueringen ett öppet sår. Svettas du kan det rinna ner i såret. Svetten drar med sig bakterier ner.
När du tränar riskerar du sträcka ut hud så att skorpor spricker och lossnar för tidigt
Jag rekommenderar att vänta allra minst 4 dagar med att träna efter att ha blivit tatuerad. Helst en vecka.
En tatuering är ett öppet sår. Ett öppet sår är känsligt för bakterier.
Och när du går ifrån studion ansvarar du för att ditt ”sår” sköts om och att du följer de skötselråd du fått med dig från studion.
Du får alltid en medicinsk plast över din nya tatuering som du ska ha i 2-3 dagar (obs. detta är EJ vanlig plastfolie!). Så länge den sitter på bra brukar det i stort sett aldrig bli några problem eftersom den skyddar från yttre bakterier och får läka inifrån och ut.
Men har denna plast kasat av så att tatuering blottas eller det blivit en glipa någonstans (eller om du trotsat skötselråden och ex. tränat så att svett runnit ner bakom plasten) så utsätts tatueringen för bakterier. Du måste då ta av den så du kan sköta om den och hålla den ren.
Huden är röd
En ny tatuering kan orsaka så huden runt om ser lite röd och irriterad ut. Särskilt på känslig hud eller på områden där huden är ”tightare” som ex runt underben och underarmar för att huden blir spänd under läkningsprocessen pga ex. svullnad.
Börja med att försöka ha det tatuerade området i högläge för att minska svullnad. Testa även att kyla ner området med ex fryst is/ärtor i en tunn handduk och håll mot huden.
Om du tål så kan du också ta någon antiinflammatorisk medicin som ex. Ipren.
Rodnaden bör dock lägga sig inom några dagar. Så om rodnaden kvarstår efter 4 dagar och du är väldigt öm kan det vara så att du fått en infektion. Detta är mycket ovanligt – men kan ske p.g.a. ex. nedan nämnda anledningar.
Gulaktig vätska
Om det kommer gulaktig vätska kan det vara så att du fått bakterier in i såret. En s.k. infektion.
Kanske hunden varit framme och sniffat, det lilla barnet nyfiket petat på den nya tatueringen, träning några dagar för tidigt så svett runnit ner i såret, ett för tidigt bad i egna badkaret eller på badhuset, satt på plastfolie (ett absolut no-no!)… Orsaken kan vara flera och hur kroppen klarar av att hantera det är individuellt och mycket beroende på ens immunförsvar och allmäntillstånd.
Lite vätska är dock inte farligt så få inte panik.
Men sluta smörja om tatueringen inte slutar vätska/vara sig. Var noga med att hålla rent genom att tvätta den (använd ex. Lactacyd tvål) så att den får chansen att torka ut och sluta sig/bilda skorpa. Börja inte smörja igen förrän den har slutat vätska och ”stängt sig”.
För det mesta är det snabbt övergående och kroppen klarar själv av att läka ut det.
Armvecket är vanligast att få svårläkta sår på pga att man ständigt böjer armen och det blir varmt och fuktigt med böjd arm. Även här är det att tvätta och låta torka som är viktigt och skulle du ha ett sår som inte vill stänga sig rekommenderar jag att smörja på sårsalva (ex. Zalve sårläkande kräm) just på själva såret.
Det är ytterst ovanligt om man sköter sin tatuering korrekt att det skulle bli en infektion så pass att man behöver antibiotika, men känner du dig orolig och osäker så är du välkommen att komma och visa upp din tatuering för mig för bedömning eller skicka foto via Facebook.
OBS!
Tänk på att aldrig! sätta på vanlig plastfolie efter att du tagit bort den medicinska plasten! Vanlig plastfolie andas inte utan riskerar öka antalet bakterier, ge svampinfektion m.m. pga den fukta som stängs inne.
En del personer svullnar lätt upp på områden nära leder efter en större tatuering. Det är kroppens sätt att läka sig efter det ”trauma” som huden utsatts för. Hur svullen man blir är väldigt individuellt.
När händer, fötter eller anklar blivit tatuerade är det väldigt vanligt att svullna upp. Även överarm om man tatuerat i närheten av armbåge.
Det gör huvudsakligen ont eftersom huden spänns ut av svullnaden. Det är ofarligt och lägger sig inom några dagar. Det viktigaste är att hålla koll på att själva tatueringen ser bra ut under läkningen.
Har du fått röda prickar eller utslag som påminner lite om finnar/akne så är det till 99% säkerhet en reaktion mot krämen du använder. Vanligtvis beror det på att man tagit för mycket kräm antingen på en gång eller smörjt för ofta. Vet du med dig att du använt mycket så dra ner på mängden. Låt den först gärna vila en hel dag utan kräm alls. Kommer prickarna ändå så byt till annan rekommenderad kräm.
Se till att inte överdriva smörjandet utan följ rekommendationer du fått. Och när du smörjer – se till att jobba in krämen ordentligt så du inte lämnar en tjock hinna kvar.
3) Vanliga frågor
Att fråga ”vad kostar en tatuering?” är lite som att fråga ”hur långt är ett snöre?”. Det är många aspekter som avgör slutpriset för tatueringen och då inte bara storleken. Utan även om det ska vara black & gray eller i färg, detaljrikedom i tatuering, tekniskt utförande, placeringen, kundens hudtyp & känslighet osv.
Jag kör på timpris och kunden får en ungefärlig uppskattning av tidsåtgång som beräknas för just sin tatuering. Ju större tatuering desto svårare att uppskatta denna tidsåtgång.
TIMPRIS
1.450 SEK/timme (detta är mitt baspris/lägsta kostnad jag tar)
Betalning kan göras kontant eller med Swish eller Klarna Delbetalning.
Längd på sittning
För små snabba tatueringar är det max 1-2 timmar. Men om jag anger att du för ditt projekt behöver en halvdag menar jag cirka 3 timmar. En heldagssittning innebär ca 6 timmar (max 7).
Alltid start kl 10.00 om jag inte meddelat annat.
Kan man boka helg?
Lör/Sön udda vecka kan vid överenskommelse bokas för minst en halvdagssittning. Debiterar för minst 3 timmar på helg.
Det som klår allt är att tatuera in barnens namn. Därefter tätt följt av citat och ordspråk.
När det gäller motiv så är det ett specifikt jag fått in väldigt ofta och gjort otaliga av – och därför brukar tacka nej till:
EVIGHETSTECKNET
Med text som ex. ”stay strong” eller ”love life” , namn etc. Och med eller utan fjäder.
Följ denna länk så kan ni se så många tatueringar det finns med det motivet. Och det är bara de som valt att lägga ut den på internet. Tänk på alla de som finns som inte är publicerade 😉
Tycker det är roligt att få utmaningar som att komma på hur man bäst kan göra cover-up på en tatuering. Men det kräver att det faktiskt finns lite hud kvar att arbeta med.
När jag gör en cover-up brukar jag alltid försöka lägga något där fokus hamnar bredvid det täckta området, för att förvilla ögat och i största möjliga mån använda den gamla tatuering som ”skugga” i den nya.
Det finns dock gränser för vad man kan göra och samtidigt kunna garantera ett bra resultat.
En del tatueringar har så mycket svart och knappt någon ledig hud att det är omöjligt att göra något snyggt utan att först köra några omgångar laser och bleka ner det.
Du kan alltid kontakta mig med foto på din tatuering för att fråga om just din tatuering skulle vara möjlig att göra en cover-up på.
Du kan se några av mina cover-ups här på min hemsida eller Facebook.
Lugn. Du behöver inte kunna rita överhuvudtaget. För det gör jag åt dig.
Det du behöver komma med till mig är info om:
1) Var du tänkt placera den
2) Hur stor du tänkt dig den
3) Om du önskar den i Black & Gray eller Färg (eller mix) eller helt enkelt lämnar över det beslutet till mig
4) Referensbilder på tatueringar du sett och tycker är snygga – så jag vet vilken stil just du fastnat för (jag gör inga kopior utan använder dem som sagt endast som referens)
5) Vad för motiv du vill att tatueringen ska innehålla och/eller känsla den ska förmedla
Baserat på ovanstående info ritar jag upp något och/eller gör ett digitalt collage. Du får därefter en skiss till påseende senast några dagar innan sittning så du hinner komma med input.
I de flesta fall – ja! (såvida den är gjord hos mig såklart ;-))
Om du hör av dig inom två månader efter att du tatuerats så ingår påfyllnad kostnadsfritt.***
*** Undantaget för att få det kostnadsfritt inom två månader är:
– Coverups: beroende såklart på hur mycket som täckts och hur mycket svärta/mönster som täcktes så coverups ofta ha en sista sittning med touch up för att täcka ordenligt. Detta räknas som en vanlig sittning. Behöver något fyllas i som inte är själva coverupen så räknas det som ifyllnad och kostar 50% av bas-/timpris.
– Fingrar, sida av hand, sida på fötter eller under fot: eftersom dessa platser är något jag antingen brukar avråda ifrån eller informera om att det sällan håller sig snyggt och för det mesta kräver ifyllnad men kunden väljer att göra det ändå. Ifyllnad kostar 50% av bas-/timpris
Har mer än 12 månader* passerat från sittning tills dess du kontaktar mig är det ordinarie pris som gäller för all ifyllnad. (beräknas på minst 1 timme)
* Tiden beräknas från det att du gjorde din tatuering tills dess att du kontaktar mig (och bifogar foto eller visar upp i studio) även om du får tid först senare än så för ifyllnad
4) Om LEA Tattoo
Min studio finns i Staffanstorp (Skåne). Öppnades den 19 juli 2014.
Adress och hur du hittar hit finns på följande sida: Hitta hit (karta m.m.) »
Har ännu inte utvecklat/valt en specifik stil att fokusera på, och vet faktiskt inte om jag kommer göra det då jag tycker det är kul med variation. Väljer i dagsläget att ge mig på alla möjliga stilar utifrån kundens önskemål och vad som passar bäst till just den tatueringen.
Har dock en förkärlek för realism och semi-realism både i färg och Black & Gray. Bra djurporträtt är väl en av mina styrkor för att nämna någon.
Motiv jag INTE gör
Jag gör ej kopior på en tatuering/skiss du hittat online eller fått annan tatuerare att rita upp. Däremot kan jag använda det som inspiration till en ny i samma stil.
Gör ej heller fler evighetssymboler med namn för det är ett av de vanligaste motiven bland mindre tatueringar och jag har gjort så många så känner de inte längre blir unika.
Sedan gör jag sedan start aldrig några hatsymboler mm (ex. ej hakkors, ACAB och liknande).
Det är ju faktiskt mitt namn – eftersom det är mina initialer 😉 Därför jag kör dem i versaler.
Men visst, Linda är mitt tilltalsnamn fast har vant mig vid att bli kallad Lea också och det är helt OK 🙂
Anledningen till att det blev initialerna är att jag alltid sedan unga år signerat mina teckningar med LEA. Så kändes naturligt att välja det som företagsnamn.
Färger / Bläck
Använder mig av REACH godkända färger från bl.a. I Am Ink, World Famous Ink och Viking Dynamic Ink .
Det går att ladda ner separat innehållsförteckning för varje färg jag använder på din sittning och du kan få en lista på dessa skickat till dig direkt efter din sittning.
Hygien & produkter
Jag kör ENBART engångsartiklar för nålar, tuber, maskin- & kabelskydd, handskar, armskydd, förkläden etc. Allt förbrukningsmaterial slängs efter varje kund.
Nålarna jag använder är från några av de bästa märkena på marknaden: Kwadron
& Cheyenne. Precis som alla andra förbrukningsvaror så återanvänds såklart aldrig nålarna utan slängs efter varje kund.
Följer i övrigt S-R-T’s riktlinjer: http://s-r-t.se/information/
Har dessutom kursintyg i ”Arbetsplats- och Bashygien”:
http://leatattoo.com/fatt-kursintyg-i-bas-arbetsplatshygien/
Nej.
Har på senaste tid fått flera förfrågningar om lärlingplats – både från lokalt som internationellt håll. Säger dock nej till alla i dagsläget, oberoende kompetens som uppvisas, kort och gott för att jag själv tycker jag jobbat alldeles för kort tid med detta för att agera mentor åt någon annan.
Tycker dock det är kul att lära ut, så det är mycket möjligt att det är något jag kommer erbjuda om några år.