En tatuering är ett öppet sår. Ett öppet sår är känsligt för bakterier.
Och när du går ifrån studion ansvarar du för att ditt ”sår” sköts om och att du följer de skötselråd du fått med dig från studion.

En ny tatuering kan orsaka så huden runt om ser lite röd och irriterad ut. Särskilt på känslig hud. Och det kan också bli för att huden blir så spänd under läkningsprocessen då skorpbildningen är som störst. Därför är det viktigt att hålla den mjuk.
Rodnaden bör dock lägga sig inom några dagar. Så om rodnaden kvarstår efter en vecka och du är väldigt öm kan det vara så att du fått en infektion. Detta är mycket ovanligt – men kan ske p.g.a. ex. nedan nämnda anledningar.

Så om det kommer gulaktig vätska och/eller huden har en rodnad runt om tatueringen kan det vara så att du fått bakterier in i såret. En s.k. infektion.
Kanske hunden varit framme och sniffat, det lilla barnet nyfiket petat på den nya tatueringen, träning några dagar för tidigt så svett runnit ner i såret, ett för tidigt bad i egna badkaret eller på badhuset, satt på ny plastfolie… Orsaken kan vara flera och hur kroppen klarar av att hantera det är individuellt och mycket beroende på ens immunförsvar och allmäntillstånd.

Lite vätska är dock inte farligt så få inte panik. Var noga med att hålla rent och fokusera än mer på att tvätta den/hålla rent än att smörja så att den får chansen att torka ut och sluta sig/bilda skorpa. För det mesta är det snabbt övergående och kroppen klarar själv av att läka ut det.

Det är ytterst ovanligt  om man sköter sin tatuering korrekt att det skulle bli en infektion så pass att man behöver antibiotika, men känner du dig orolig och osäker så är du välkommen att komma och visa upp din tatuering för mig för bedömning.

.