Undvik sol!
Du ska undvika sol på den del (och direkt område runt om) som ska tatueras minst 2 veckor innan sittning.
Får du lätt färg så helst längre tid så solbrännan hinner lägga sig. För det kan vara riktigt jobbigt att tatuera på solskadad hud (jo, den är solskadad även om du använt solskyddskräm) då den blir mer irriterad, röd, svullnar och kan blöda mer. I värsta fall kan det bli att din sittning får avbrytas – så för att undvika att det händer så ta som sagt och håll dig borta från all form av solning. Har du råkat boka in solsemester någon vecka innan så hör av dig så vi istället kan boka om din sittning.

Ta bort hår
Har du mycket hår på den plats som ska tatueras blir jag glad om du fått bort det mesta själv innan du kommer – på så sätt blir din hud mindre irriterad plus det blir dessutom mer tid över till själva tatuerandet
Ska du raka så gör det kvällen innan sittning. Rakning är dock det som irriterar huden mest så har du känslig hud och lätt får irriterad/”prickig” hud efter rakning så kan det vara bättre att istället  göra något av följande alternativ:
– Epilering/Vaxning. Gör det en vecka innan sittning. Absolut senast 5 dagar innan.
– Hårborttagningskräm. Kan du göra 1-2 dagar innan sittning.

Mjuka upp huden
Färg går betydligt lättare in och huden blir mindre irriterad om din hud inte är torr.
Så om du inte redan gör det så ta och smörj in huden (på den plats som ska tatueras) 1-2 ggr per dag med mjukgörande hudkräm (använd gärna parfymfri för att skona huden). Börja gärna en vecka innan sittning. Har du ex. väldigt torra partier på hud så kör också lite exfoliering av hud med ex. skrubbhandske eller skrubbkräm i duschen eller bara torr frottéhandduk på torr hud. (obs har du vaxat/epilerat bort hår så kör inte exfoliering precis dagarna efteråt)