Jag rekommenderar Ink-Eeze ”Green Glide” Tattoo Ointment.
Den är vårdande, lugnande, behåller mjukhet och fuktighet länge och skyndar på läkningsprocessen. En kräm som alla mina kunder tycker är helt fantastisk. Många av mina kunder har också sagt att de knappt får några skorpor när de använder denna kräm.
Den går att köpa hos mig (det ingår en liten burk när du kör sittning på +3 timmar eller ett litet paket för kortare sittningar).

Skulle man dock ha problem med krämen och få röda utslag (kan ske om man är känslig mot petroleumbaserade produkter) så är ex.  Bepanthen (finns på apoteket) ett bra alternativ. Den är dock tjock och trög i konsistensen och inte så skön att smörja med om man är lite öm.
Jag tar ständigt in och testar varierande eftervårdsprodukter för att hitta de bästa alternativen så skicka ett meddelande på Facebook eller kom in om studion ifall du har några frågor.

Kan jag använda Helosan?
Det var verkligen den enda kräm som användes förr. För egen del rekommenderar jag den inte förutom om det är en liten tatuering. Anledningen är både för att jag inte tycker den den ger hållbar fuktighet  och man därför får smörja betydligt mer med den, samt att jag har haft flera kunder som fått problem med utslag efter använt det. Om det beror på överkänslighet, själva krämen i sig eller att den inte arbetats in ordentligt kan jag inte svara på – dock tillräckligt för att jag inte vill rekommendera den för större tatueringar.

Vad ska jag INTE använda?!
Du ska absolut inte använda ren vaselin, olja eller parfymerade kroppslotioner under tiden din tatuering läker!