Jag rekommenderar bl.a.  Ink-Eeze ”Green Glide” Tattoo Ointment
Den är vårdande, lugnande, behåller mjukhet och fuktighet länge och skyndar på läkningsprocessen. En kräm som alla mina kunder tycker är helt fantastisk. Många av mina kunder har också sagt att de knappt får några skorpor när de använder denna kräm.

Krämerna som Biotat utvecklat är också några jag verkligen rekommenderar och börjat använda alltmer när jag jobbar då de innehåller naturligt bedövande ingredienser. 

Skulle man dock ha problem med krämen och få röda utslag (kan ske om man är känslig mot petroleumbaserade produkter)  så är ex.  Bepanthen (finns på apoteket) ett bra alternativ. Den är dock tjock och trög i konsistensen och inte så skön att smörja med om man är lite öm.

Om tatueringen vätskar sig rekommenderar jag dock att inte smörja alls ett tag och låta den ”torka upp”. Fokusera på att tvätta och hålla den ren och när den slutat vätska sig kan du börja smörja igen. Tänk alltid på att smörja med lite kräm i taget och jobba in krämen på djupet. Så inga stora klickar som lämnar ett lager med kräm. 

Vad ska jag INTE använda?!
Du ska absolut inte använda ren vaselin, olja eller parfymerade kroppslotioner under tiden din tatuering läker!